I maj i år så hängde finlandssvenska, statliga Yle på felaktiga grunder ut Ann-Katrine Backman. Ann-Katrine blev av journalisten Annvi Gardberg uthängd som brottsling och klandervärd i Yle Vegas nyheter, i radio och artiklar, på osakliga och felaktiga grunder. Ann-Katrine blev angiven med namn, ort och att hon var företagare. Den gången gällde det silvervatten, REKS rent elektrokolloidalt silver. Men nu är alltså Gardberg igång igen, och det gäller cancer:

>> Yle Spotlight: Hopp till Salu
>> Finländsk företagare behandlade hudcancer med black salve  

Om det förra drevet kan du läsa här: Journalist agerar både polis, domare och bödel Varför denna hetsjakt? Ogillar Gardberg att Ann-Katrine är en mycket omtyckt terapeut som inte bara har mycket kunskap och erfarenhet utan även har en stor människokärlek till sina medmänniskor? – vilket Ann-Katrine inte minst visar i den Facebook-grupp som Gardberg erkänner att hon har wallraffat sig in i. Från den gruppen hämtar journalisten stoff, tagna ur sitt sammanhang, ignorerar fakta som talar mot den agenda som journalisten har och hon använder statliga Yle som arena för att sprida denna osanning, och propaganda. Det här borde Yle sätta stopp för, men istället så mjäkar Yle med. Både journalister och jurister har berättat för mig att det som Yle har gjort skulle vara kriminellt  ärekränkning är inte lagligt. Man får inte hänga ut personer som brottsliga, och i detta fall är det en oskyldig individ som drabbas av Yles lek, där Yle leker både polis, domare och bödel. Ann-Katrine kände att hon nog var tvungen att flytta ifrån Finland redan vid förra drevet. Vi vet inte vad Gardberg har emot Ann-Katrine, men något måste det vara, för nu hängs hon åter ut av Yle som klandervärd. Det är verkligen inte okej att ett statligt finansierat public serviceföretag ägnar sig åt den här sortens kriminella hetsjakt på duktiga och kompetenta företagare som följer rådande lagstiftning. Den här gången gäller det alltså cancer och Ann-Katrine beskriver:

Ann-Katrine hetsjaktsjagas av Yle trots att hon är en duktig terapeut och en anvarsfull företagare med hjärtat på det rätta stället

En fjäder har blivit till en hel hönsgård. Det Gardberg nu rör upp hela Finland för är en 22 grams burk med Blodört, som jag fick under en resa av en väns vän i Sverige för flera år sedan, för privat bruk. Burken som det handlar om är inte större än en en tiondels snuslåda om ens det och den tog slut och kastades bort redan i februari 2016 mer än 2,5 år före Gardbergs artikel.

 

Gardberg har tagit citat från den slutna, det vill säga privata Facebookgruppen Kolloidalt silver 3.0 & Kolloidinen hopea, där alla medverkar som privatpersoner, vilket även slås fast enligt Facebooks egna communityregler. Ann-Katrine beskrivs dock inte som den privatperson som hon är i detta sammanhang, utan Yle hänger ut Ann-Katrine som om hon vore en klandervärd företagare som lurar på intet ont anande människor livsfarlig alternativmedicin. I själva verket delade Ann-Katrine bara med sig till en medmänniska, som hon ömmade för, av den privata salvburk som tidigare hade botat hennes egen hudcancer. Ann-Katrine gjorde detta helt på ideell basis, i sitt hem, utanför sin verksamhet och tog inte ett öre betalt. Även den person som Ann-Katrine hjälpte blev frisk från sitt maligna melanom, eller elakartade hudcancer, vilket Gardberg “glömde” att nämna i programmet och i sin artikel. Båda blev alltså friska, två fall av två, 100 %. Tillfrisknandena skedde dessutom helt utan de massiva biverkningar som sjukvårdens konventionella terapier ofta innebär. Vissa kan förvisso ha rejält ont initialt, när man stryker på salvan, men Ann-Katrine hade inte alls ont av det, berättar hon för NHF Sweden.

Malignt melanom behandlas av sjukvården med operation. Vid en operation så opereras även frisk hud runt cancern bort, men när man stryker på blodört-salva så angriper örtextraktet endast canceriös vävnad  så den är helt enkelt mer “intelligent” än operationskniven. Sjukvården kan även erbjuda strålning “Strålbehandling används sällan med målet att bota malignt melanom, eftersom dess celler snabbt blir motståndskraftiga mot strålning. Däremot används strålning för att hålla sjukdomen i schack och för att lindra symtomen. Man talar då om lindrande eller palliativ behandling.” (källa Cancerfonden). Läkartidningen skriver: “Fram till för några år sedan fanns inga behandlingar som förbättrade överlevnaden för patienter med spridd melanomsjukdom.” Jag är dock inte särskilt imponerad av att man idag har en kombinationsbehandling där överlevnaden i genomsnitt visade sig vara 2 år och med biverkningar som kolit, hypofysit, tyreoidit, binjureinsufficiens och hepatit på grund av att behandlingen påverkar immunförsvaret negativt. Givetvis finns även cellgifter i arsenalen och det vet vi ju även slår ut immunförsvaret och ger sekundära infektioner, men även orsakar cancer och för tidig död. Enligt en australiensisk studie så botades ingen, det vill säga noll personer överlevde i 5 år om de fick cellgiftsbehandling vid malignt melanom. Med andra ord noll personer botades med cellgiftsbehandling.

 

Så här effektivt är cellgift vid olika sorters cancer

Tryck på bilden för att förstora den!

Källa: The Contribution of Cytotoxic Chemotherapy to 5-year Survival in Adult Malignancies, Clinical Oncology (2004) 16: 549e560 doi:10.1016/j.clon.2004.06.007

 

Det är inte många som vet att när sjukvården pratar om bot i cancersammanhang så menar de en 5-årsöverlevnad. Är inte det vilseledande? Patienter tror att det handlar om verklig bot, och så handlar det bara om en femårsöverlevnad  och Gardberg påstår i programmet att alternativmedicinen ger vilseledande information? Vem inom sjukvården talar om att rätt förskrivna läkemedel är den tredje vanligaste dödsorsaken eller att varannan får biverkningar av sina läkemedel? Om jag hade fått malignt melanom så hade jag definitivt tagit Blodört, för om man låter läkaren operera och allt inte kommer med, då kan cancern sprida sig och då är den mycket svår att behandla. Ingen överlever som sagt i 5 år om de får cellgifter.

Yle-Gardberg påstår att det som Ann-Katrine skulle ha gjort, med att stryka salva på en medmänniskas melanom, skulle vara olagligt enligt svensk lagstiftning, och på så vis hänger Yle ut Ann-Katrine som klandervärd. Saken är dock den att det inte alls är olagligt enligt svensk lagstiftning att stryka en salva på någon annans melanom i Sverige. Det som är olagligt är att ta betalt för det och det har Ann-Katrine inte gjort  trots att det skulle vara lagligt att göra så i Finland, och det är där som Ann-Katrine är verksam.

Gardberg hänger ut Ann-Katrine som en friskvårdsföretagare som säljer hälsokost och silvervatten i sin näthandel, och i anslutning till det tas det upp att Ann-Katrine i ett Facebookinlägg skriver att aprikoskärnor, graviola, gurkmeja, svartkummin och silvervatten är effektiva mot cancer. Detta är påståenden som alla eller vem som helst får lov att uttrycka privat, i alla privata sammanhang, för det är allmänna termer, inga produkter och det är uttryckt privat i ett privat sammanhang, men Gardberg vill få det att låta kriminellt. I så fall vore det kriminellt för en ICA-handlare, privat i en grupp, skriva eller säga att vitlök är bra för immunförsvaret för att det är antiseptsikt, eller skriva att vitlök botade hen från hens förkylning  och det är det naturligtvis inte för vi har en långtgående yttrandefrihet och tankefrihet enligt mänskliga rättigheter som står över inhemsk lagstiftning.

Yles journalist som uppenbarligen är ute efter att hetsjaktsjaga Ann-Katrine, allt för att genomföra sin agenda som verkar att går ut på att få till en kvacksalverilag i Finland, skickar därför Evira, som är Finlands Livsmedelssäkerhetsverk, till att kontrollera Ann-Katrine. En hälsoinspektör tog därför sedermera kontakt med Ann-Katrine på uppdrag av Evira, per telefon (finns inspelat). Hälsoinspektören uppgav att de hade granskat alla Ann-Katrines webbsidor i hennes webbshop samt på hemsidan, men ingen av dem hade hittat någon olaglig marknadsföring eller annan olaglig handling. Hälsoinspektören sade då också att hon skulle vilja träffa Ann-Katrine och visa några papper som Evira hade skickat. Hälsoinspektören och Ann-Katrine träffades och återigen konstaterades det att allt var helt korrekt, ingen olaglig marknadsföring eller text hade kunnat hittas som Gardberg hade påstått. Kosttillskotten säljs inte med några medicinska påståenden, det lovas ingen bot, lindring eller förebyggande effekt. Det finns ingen sådan information varken på hemsidan eller på produkten i fråga. Gardberg får helt enkelt hetsjaktsjaga någon annan…

Yle-Gardberg skriver försmädligt att Ann-Katrine inte vill svara när hon ringer upp för Yles räkning och att Ann-Katrine lägger på luren när hon hör Gardbergs röst. Tycker Gardberg det är så konstigt? Vi har nämligen tidigare förklarat för Gardberg, vid det tidigare drevet (dock utan framgång) att det som hon är ute efter  att få Ann-Katrines Facebook-aktivitet till att vara brottslig  redan har testats i svensk domstol. Den gången var det Anders Sultan som anmäldes av Läkemedelsverket för olaglig marknadsföring, vilket direkt lades ner av åklagaren. Det enda som låg till grund för myndighetens polisanmälan var skärmdumpar som journalisten Joakim Björck hade tillhandahållit, precis på samma sätt som Gardberg nu agerar. Självklart lade åklagaren ned det. Hur många gånger ska Ann-Katrine Backman och vi behöva säga att när man använder en privat Facebook-profil på Facebook så agerar man i egenskap av privatperson, och som sådan så har vi privat yttrandefrihet, tankefrihet och föreningsfrihet.

Att Ann-Katrine väljer att inte ge Gardberg någon kommentar är Gardbergs eget fel, blott genom sin tidigare behandling av Ann-Katrine. Ann-Katrine skulle få komma till tals i det Spotlight program som sändes i november i fjol om kolloidalt silver (Ann-Katrine hade dock tackat nej till att delta live i programmet) och de samtalade i ett 30-tal email där Ann-Katrine svarade på alla Gardbergs frågor. Trots detta så sade Gardberg i programmet att Ann-Katrine inte ville kommentera till Yle. Ann-Katrine hängdes även ut för en text som hon inte alls hade skrivit. Trots att detta hade påpekats innan publicering så avgjorde Gardberg att det ändå var Ann-Katrines text för att Ann-Katrine inte hade satt ut citattecken, och publicerade det som om det vore Ann-Katrines. Trots att Ann-Katrine har påpekat alla de felaktigheter som Gardberg och statliga Yle har gjort vid det tidigare drevet, så gör journalisten ingen rättelse och Yle hänvisar till sina egna pressregler som tydligen ger dem rätt att sätta sig över både vår grundlag, mänskliga rättigheter och Facebook communityregler (vilket inte är korrekt). Statliga Yles och Gardbergs behandling av Ann-Katrine gör att hon inte vill uttala sig till Yle. Vem uttalar sig inför en nyhetskanal som ärekränker och förtalar en samt hänger ut en som brottsling? Ann-Katrine uttalar sig inför NHF Sweden istället.

 

/Sara Boo, sekreterare NHF Sweden

PS. I Gardbergs program uppges det att Blodört skulle vara förbjuden i EU, men det är den inte så vitt jag vet.

 

Läs mer:
Journalist agerar både polis, domare och bödel
Finland går till historien – översiktsartikel hävdar att silvervatten skulle vara farligt 

https://thenhf.se/vi-kraver-en-offentlig-dementi-samt-en-ursakt-av-yle/
https://thenhf.se/oppet-brev-statliga-yle-anvander-skattepengar-till-att-kranka-manskliga-rattigheter-i-kolloidalt-silverdrevet-2/
https://thenhf.se/svenskfinska-yle-agnar-sig-at-krankande-journalistik-i-kolloidalt-silverdrevet/


 

Tidningen Hälsofrihet
Vill du läsa mer av den här typen av artiklar – se till och bli medlem och få tidningen Hälsofrihet! Tidningen handlar om hälsa, hälsofrihet, alternativmedicin, medicin inklusive vaccin, samt om kost och kostråd. Vi synar myndigheter som Läkemedelsverk och Livsmedelsverk, deras råd och förehavanden liksom Landsting/regioner och sjukvård. Vi ger oss in i hälso- och sjukvårdspolitiken liksom hälso- och sjukvårdsjuridiken. Vi berör även jordbruksfrågor genom intresset för ekologiskt, anti-GMO och hemmaodling. Kort sagt allt mellan himmel och jord som kan tänkas ha med hälsa och hälsofrihet att göra.

>> https://thenhf.se/tidningen-halsofrihet/

Gå in på ovan länk och skrolla ned om du vill provläsa artiklar.

Hälsofrihet 1-4

Så här gör du:
Betala in 270 kr till tidningen Hälsofrihet så får du alla fyra nummerna för år 2019
bankgiro: 445-6182
Swish: 123 233 91 66

(24012)