addiction-aid-bottle-356054

 

I en krönika “Visst, säg nej till vaccinet – men då ryker dagisplatsen av Linda Nordlund i Expressens ledarredaktion anser krönikören att föräldrar som inte vaccinerar sina barn inte ska få välja dagisplats. Linda Nordlund menar att det är viktigare att göra miljön så säker som möjligt för dem som tillhör riskgrupper, än att “stryka faktaresistenta vaccinationsmotståndare medhårs” som hon uttrycker det. Vem är en faktaresistent vaccinmotståndare? Avser Linda Nordlund möjligtvis de föräldrar som har fått vaccinskadade barn och vars röst inte får göra sig hörd i debatten? En mamma blev mycket upprörd och skrev till Linda, som inte alls har bemödat sig med att svara på mammans mail. Expressen har inte ens publicerat mammans insändare och låtit henne komma till tals, så NHF Sweden gör det här:

 

Kära Linda,

Det du skrev i tidningen är för mig helt ofattbart. Jag blir både ledsen och upprörd, vet du vad vaccin innehåller? Hur det funkar? Hur det framställs? Vilka säkerhetstester det genomgår? Om det finns någon dubbelblind test på vaccinerna osv? Du kanske rycker på axlarna eller höjer ögonbrynet vid denna rad och tänker att jag är en i mängden med foliehatt som inte förtjänar en förskoleplats men vet du vad? din lösning kommer inte ge resultat. Mässlingen kommer inte utrotas för att dagisplatser ryker för ovaccinerade. Förklaringen kommer lite längre ner.

Visste du att vaccin ses som ett läkemedel? Skulle du vilja ta ett läkemedel mot din vilja? Jag födde ett frisk fint barn 2016, vid sin 5 
månaders vaccinationsspruta fick hen en allvarlig biverkning/skada men vi kunde se lätta symtom redan efter 3 månadersvaccineringen.

Jag såg/har sett mitt barn lida, gråta och vara uppgiven endast 5 månader gammal fram till dagens datum. Jag anmälde det till Läkemedelsverket, jag besökte ofantligt många barnläkare. Ingen kunde göra något mer än skriva ut en massa starka mediciner med fler biverkningar. Är det meningen att att en 5 månaders bebis ska ha dessa besvär eller fyllas med tunga läkemedel? Jag har gråtit floder och grämt mig själv över det beslut jag trodde var rätt. Här sitter jag idag. 1,5 år senare med forsatta biverkningar och vem tror du står bakom mig i detta i sjukvården ? 
 INGEN Linda, INGEN. 

GSK (Glaxo Smith Kline), tillverkaren av vaccinet har klausuler när dom säljer sitt vaccin till olika länder. Sverige är ett av de länder som köper in vaccinet från dem och har accepterat klausulen i avtalet. Det är klausuler som säger att de går fria från allt oavsett, de har dessutom åtalsimmunitet i Sverige. Det innebär att bolaget som tillverkar vaccinet mitt barn och alla andra barn i Sverige får, står och flinar för tillfället eftersom dom går helt fria om det skulle bli någon biverkning oavsett hur stor eller liten den är. De är inte skyldiga till något och kvar står jag lämnad åt slumpen med ett barn som kanske aldrig blir helt återställd. Varför är det så tror du? Snälla tänk till lite! Det är för jävligt i mina ögon. Hur många sitter som jag och till och med har det värre efter vacciner tror du?

Vaccin är dessutom “one size fits all”, med enkel matematik borde du också kunna räkna ut att one size inte passar alla.

Man ska inte glömma att vaccin mot mässling inte ger bestående immunitet, vilket är en anledning till att sjukdomen är så svår att utrota, så tyvärr Linda, din lösning om förskoleplats kommer inte ge något resultat.

Men man ska också komma ihåg att det finns enorma ekonomiska intressen inom läkemedelsindustrin. 
USA har fina tillgångar till forskning, dokumentation och studier av vacciner från olika forskare. Ta dig en dag eller två och sök information. Det är dock inte lönt att du mejlar hälsomyndigheten om vissa vaccinfrågor för dom kunde inte svara på mina frågor när jag mejlade, så spar jag dig den tiden ifall du skulle få för dig att söka information om vaccin. Majoriteten av människor som skriver och propsar på angående vaccin vet inte ens vad den innehåller, hur den framställs och vilka biverkningar det finns. Sök information istället för att gapa i tidningen om uppmärksamhet och provokation. 
I ditt citat i tidningen missar du att pojken mycket väl kan ha fått det som en biverkning efter mässlingvaccinet då det är en känd biverkning som finns dokumenterad.

Det finns alltid eller oftast en anledning att någon väljer bort att vaccinera. Det är inte så att man sitter och bara känner för att inte vaccinera. Antingen har man varit med om något själv eller så har man någon anhörig, vän eller liknande som fått något allvarligt av vaccin som gör att man är misstänksam. Folkhälsomyndigheten tycker inte heller att en tvångsvaccinering är att föredra, vilket är tur. Men dom har kanske fel enligt dig?

Jag hoppas verkligen att dina barn inte får någon biverkning av vacciner som är lite mer bestående är det klassiska som feber men samtidigt hoppas jag nästan det så du får känna på hur det känns när du ser sambandet mellan vaccin och biverkning på ditt barn, hur ditt barn förändras, hur ditt barn lider på ett eller annat vis, hur sjukvården inte gör så mycket och vilken hjälp det finns att få efter biverkningar av vaccin, att ingen tar på sig ansvaret och att du kan glömma ersättning för all sveda och värk du varit med om. Tack för att du vill tulla på vår grundlag om mänskliga rättigheter, börjar det så är det ingen som vet hur det kan sluta.

Karma. Linda, Karma 
Trevlig helg.

PS: Det heter förskola idag

(5238)