NHF60-1I maj höll NHF Sweden en oförglömlig helg för att fira att organisationen funnits i 60 år. Under helgen fick likasinnade en chans att träffas, inspireras samt utbyta tankar och idéer. Dagens föreläsningar började med Sara Boo som berättade om hälsa, hälsofrihet och om hur alternativmedicinen och vår rätt att hålla oss friska med örter, hälsokost, frön/livsmedel och homeopatika allt mer begränsas.

Sara berättade också om sin hårresande upptäckt – nämligen att det blivit kriminiellt att sälja kosttillskott! Ett av föreningens största mål är att vända denna nedåtgående trend och jobba för att det ska stå var människa fritt att själv få avgöra vad den väljer för ofarliga och läkande metoder.

Michael Zazzio är forskare, och har forskat fram en eminent tinnitus/hyperakusi-behandling. Han berättade om sitt arbete kring att hjälpa en utsatt patientgrupp som det inte finns så mycket hjälp för i den konventionella vården. Trots detta så är det total-stopp i Sverige, det finns “noll” intresse från kåren och Landstingen –  tvärtom så har han förföljts av Socialstyrelsen. Michael har även upptäckt brister i den svenska Hälso- och sjukvårdslagstiftningen och berättade om hur begrepp som “evidens” och ”vetenskap och beprövad erfarenhet” saknar substans och även bryter mot våra grundlagar, och om myndigheter som inte kan den lagstiftning som de är tillsatta att utöva tillsyn över, bland annat kvacksalverilagen.

NHF60-2Anders Sultan föreläste om hälsa, hälsofrihet och kolloidalt silver, samt sina erfarenheter kring hetsjakten på kolloidalt silver, där både tidningar och myndigheter verkar ha brutit mot lagen i sin kamp för att stoppa produkten. Vid föreläsningens slut var det tydligt att försöken till att stoppa produkten bygger på bristfälliga grunder och att det i Sverige inte rapporterats om ett enda förgiftningsfall och att man hinner avlida av mängden vatten långt innan man blir förgiftad av mängden silver i produkten. En hel del forskningsrapporter kring silvrets hälsoegenskaper uppvisades och bilden av hur myndigheterna försöker begränsa vår rättighet till att hålla oss friska på egen hand framträdde allt tydligare.

Linda Karlström föreläste med temat “Vaccinationer – nyttigt eller farligt”. Hon fördjupade sig i ämnet efter att dottern insjuknade i tbc efter ett vaccin mot just tbc. Vaccinationsfrågan är hetare än på mycket länge, vilket även har återspeglas i de konventionella medierna. Den vaccinskeptiska skaran ökar, och det har visat sig att när människor får tillgång till allsidig information, den samlade vetskapen om vacciner, så kan föräldrarna göra ett medvetet val för sig själva och sina barn, som inte bygger på indoktrinering, rädsla eller okunskap.

Sist men inte minst berättade Scott Tips, jurist och president i NHF:s moderorganisation, om hälsa, hälsofrihet, Codex Alimentarius och om sitt arbete i Codex, hur det fungerar samt om hoten och inte minst vad vi själva kan göra.

Dagens höjdpunkt blev festligheterna under kvällen då det blev härliga skratt, god mat, prisutdelningar och fantastiska sånger i frihetens tecken. Att träffa likasinnade kan även leda till att natten övergår till morgon, på grund av alla intressanta samtal 😉 Det var en trött men nyfiken skara som träffades för brainstorming efter frukost dagen efter. Vi gjorde också vårt bidrag till helgens protester av GMO.

Helgen var en perfekt plattform för alla hälsomedvetna och för alla som vill att det fortsättningsvis ska gå att göra egna val gällande maten vi äter och den behandling vi vill ha, samt att få möjligheten att lämna över en giftfri värld till våra barn. Vi kommer att fortsätta arbetet för hälsofrihet och vi kommer även i framtiden att stråla samman för nya festligheter och event i arbetet mot en bättre värld. Ett stort Tack till alla som medverkade!

Se föreläsningarna från dagen:

Scott Tips om hälsa, hälsofrihet och Codex Alimentarius

Sara Boo om vad vi behöver för att hålla oss friska och sunda

Michael Zazzio berättar om sin resa genom okunskap och maktmissbruk

Anders Sultan föreläser om hälsa, hälsofrihet och kolloidalt silver

Linda Karlstöm med temat “Vaccinationer – nyttigt eller farligt”

 

 

/ Marina Ahlm sekreterare NHF Sweden

NHF60-3

(2232)