I Göteborg anordnas “Projekt HPV nordost- event” den 10 december. Det utlovas uppträdanden av olika artister kombinerat med gratis HPV-vaccination. Utställare som vårdcentraler, ungdomsmottagningar och frivilligorganisationer finns också på plats. Målgruppen är unga vuxna födda 1993-1998. Detta utannonseras på Västra Götalandsregionens hemsida. 

Är det etiskt försvarbart med sådana här vaccinationsjippon? Ska medicinska beslut fattas i samband med fest, jippo och lobbying? HPV-ambassadörer är nämligen också på plats. Vad gör en sådan? Berättar de om riskerna med HPV-vaccin? Visar de upp biverkningslistan? Eller bipacksedeln? Redogör de för och tar hänsyn till den samlade dokumenterade vetenskapliga kunskapen som vi har om HPV, dess egenart, incidens, smittspridning och hur den bäst förebyggs och behandlas? Ger de en objektiv bild, eller väljer de ut väl valda delar?

Det har dessutom uppdagats att artisterna har blivit kontrakterade utan att veta om att det var en lobby/vaccinationskampanj, utan de fick bara veta att eventet handlade om att öka medvetenheten om livmoderhalscancer, nu vet somliga inte hur de ska ställa sig och agera då de känner avsmak för jippot. Förfarandet att man inte har varit helt öppen med syftet, visar att arrangören inser att det inte är rumsrent när sjukvårdseliten vill att våra unga ska fatta medicinska beslut medan de diggar och klappar takten till sin favoritartist.

Vem betalar egentligen för kalaset? Är det Sanofi? Är det skattemedel? Varför läggs i så fall pengar på att kampanja för att vaccinera istället för att lägga det där det gör nytta, nämligen att informera om cellprovstagning. De som går på sina cellprovstagningar dör inte i livmoderhalscancer!

Här kan du ladda ner vårt flygblad. Dela gärna ut det i Göteborg under eventet!

pdf_adobe

 

 

Läs på innan du HPV-vaccinerar dig

 

 

 

 


 

Läs mer om eventet.  https://www2.sahlgrenska.se/sv/Regionkansliet/Halso–och-sjukvardsavdelningen/Kunskapscentrum-for-Jamlik-vard/jamlik_vard/Verksamhetsutveckling/HPV–event/

Petition till ansvariga politiker som NHF Sweden skrev till Region Skåne i samband med deras kampanj: https://thenhf.se/stoppa-hpv-vaccinering/

HPV-vaccin är onödigt: “HPV-vaccinering behövs egentligen inte – det är bara lobbying” /VÄSTNYTT
HPV-vaccinet har kommit in i det svenska barnvaccinationsprogrammet mer genom hårt lobbyingarbete från GlaxoSmithKline än av nyttan med vaccinet.

 

(3956)