GardasilföreläsningDen 12 mars höll NHF Sweden sitt årliga årsmöte. Inbjuden var även Ann-Charlotte Stewart, en fd cancerforskare, som har forskat på papillomavirus. Forskningen på detta virus ledde senare fram till vaccinet mot livmoderhalscancer. Ann-Charlotte är mycket kritisk till den information som de svenska landstingen ger oss och menar att om man läser läkemedelsföretagens information, eller information som finns i USA om samma vaccin får man helt olika information.

Speciellt skiljer sig informationen gällande biverkningar. Under dagens föreläsning fick vi höra henne berätta om livet som forskare och hennes syn på vaccinering. Fram till mars 2016  har 248 dödsfall rapporterats, bara i USA, i samband med vacciner som Gardasil och Cervarix! Om vi tittar på riskutvärdering så är chansen att dö i samband med en Gardasil/HPV vaccininjektion långt mycket högre (ca 45/100.000) än vad risken för att dö av livmoderhalscancer (ca 2/100.000) är här i Sverige. Då pratar vi dessutom om kvinnor som är runt 55 och uppåt, kvinnor som redan hunnit leva ett tag.

HPV vaccinerna, å andra sidan, är i första hand associerad med död hos unga flickor, mellan 12 och 17 år (65 fall av 248). Det är högst osannolikt att dessa skulle ha fått livmoderhalscancer, framför allt inte i så tidigt ålder. Livmoderhalscancer kommer i allmänhet runt eller efter 55. Om det vill sig riktigt illa håller Big Pharma och våra myndigheter på skapa en epidemi av livmoderhalscancer och andra mycket allvarliga vaccinbiverkningar. För att inte tala om den våg av sterila kvinnor som kommer att upptäcka att de inte kan få barn då deras äggstockar skrumpnat ihop. Något som också är en noterad biverkan från HPV vaccinet/Gardasil. Vi vet i heller ingenting om de långsiktiga biverkningar som vaccinet kan ge.

Enligt CDC:s sida VAERS har det totalt inkommit 43098 biverkningsrapporter för HPV vaccin, varav 5659 är allvarliga biverkningsskador. Vanligt är neurologiska skador, Guillaine-Barrés syndrom, epileptiska anfall, trötthetssyndrom, förlorad känsel i armar och ben, svimningsanfall, POTS och många, många fler. Motsvarande siffror för biverkningsskador från Gardasil i Europa är 10 962. De allra flesta av dessa flickor var mellan 12 och 17 år. Rapporter om rapportering av biverkningar visar att endast cirka 2 till 10 procent av alla biverkningsfall anmäls – siffrorna är med andra ord väldigt lågt räknade.

Vaccinet är ett av tidernas dyraste vaccin och dessutom helt onödigt eftersom vi redan har ett effektivt och biverkningsfritt sätt att förebygga sjukdomen, nämligen cellprovskontroll.

Föreläsningen har filmats och utkommer inom snar framtid. 

20160323_131708Årsmötet blev lyckat med flera nya deltagare. Framförallt var det roligt att så många vill engagera sig i denna viktiga fråga om hälsofrihet och vi är glada att meddela att vi fick nya och engagerade medlemmar invalda i vår styrelse. Vi hälsar speciellt Josefin Clair och Petra Ollstig välkomna som kassör respektive ledamot.

På mötet delgavs även glasstatyetten för det vinnande bidraget  av bästa förslaget för hur föreningen kan jobba för att sprida information och kunskap om hälsofrihet. Mottagare var Ulf Andersson från Saxtorp. Hans förslag om en radiokanal har lett till att föreningen planerar en uppstart av en poddradio under de närmsta månaderna. Läs mer om tävlingen här.

Ett stort tack till alla som deltog under denna dagen! Tillsammans gör vi skillnad 🙂

/Marina Ahlm, sekreterare NHF Sweden

Läs mer om Gardasil här

(2336)