Artikeln är skriven är av Mathias Rath (2007) och Översatt av Pia Hellertz (november 2015)

 

ID-10043400 (1)

Vad du behöver känna till om big pharmas bedrägliga natur och dess investeringsverksamhet med sjukdomar

Principerna för läkemedelsindustrins syn på sjukdom

 

Vissa människor menar att läkemedelsindustrin inte kan vara så bedrövlig. Tyvärr är den det. Men lyckligtvis är det mycket lätt för alla att förstå varför denna industri har en sådan skadlig effekt på miljontals människoliv. Det handlar inte om enskilda mediciner eller enskilda företag. Det handlar om de principer, de lagar, som styr läkemedelsindustrins syn på affärsverksamhet och sjukdom (”business with disease”). De viktigaste av dessa lagar kan sammanfattas på följande sätt:

1. Läkemedelsindustrin är inte en “hälsoindustri”, utan en “investeringsverksamhet” som bygger på att sjukdomar måste fortsätta och även utvidgas.

2. Läkemedelsindustrin har mer än 500 miljarder dollar i vinst varje år – men bara så länge som sjukdomar fortsätter existera som marknader.

3. Läkemedelsindustrin har byggt den största bedrägeriverksamheten i mänsklighetens historia: den lovar hälsa för miljoner människor, men – i stället för att ge hälsa – levererar läkemedelsindustrin allt fler sjukdomar, eftersom sjukdomar är den ekonomiska grunden för existensen för läkemedelsföretagens verksamhet.

4. För att skydda sin mångmiljarddollarmarknad när det gäller sjukdomar som hjärt-och kärlsjukdomar, cancer, aids och andra sjukdomar, gör läkemedelsindustrin allt för att behålla dessa sjukdomar och för att undvika deras utrotning.

5. Mångmiljardsprodukterna från läkemedelsindustrin är syntetiska droger som är patenterade, i syfte att säkerställa enorma vinster från patentavgifter. Endast nyuppfunna syntetiska molekyler kan patenteras, vilket förklarar dessa läkemedels toxicitet och dödsfall hos människor.

6. Genom att bygga upp denna verksamhet (”business with disease”) under det senaste århundradet, har läkemedelsindustrin håvat in så mycket pengar från sina organiserade bedrägerier, att det har blivit en av de största och mest lönsamma industrierna på vår planet idag.

7. Läkemedelsindustrin satsar strategiskt flera vinstmiljarder från sin globala bedrägeriverksamhet på att infiltrera alla samhällssektorer och påverka den allmänna opinionen runt om i världen.

8. För att dölja folkmordsdimensionen av sin bedrägeriverksamhet är läkemedelsindustrins utgifter för att manipulera den allmänna opinionen för att dölja sin ”business with disease” genom att sprida falska löften om helande mediciner, dubbelt så stora som dem man satsar på forskning.

9. Vitaminer, spårämnen och andra naturliga hälsometoder är ärkefiender inom läkemedelsindustrin, eftersom de inte är möjliga att ta patent på. Ännu viktigare – de bidrar effektivt till att förebygga och kontrollera sjukdomar, eftersom de rättar till fel på miljontals celler i våra kroppar, vilka är den primära orsaken till sjukdomen. Ett halvt dussin Nobelpris har delats ut för vetenskapliga genombrott inom vitaminforskning – men all denna kunskap har blivit bannlyst från att tillämpas som medicin till förmån för patenterade läkemedel för flera miljarder dollar.

10. Varje land har att besluta om man vill behålla ett läkemedelsorienterat sjukvårdssystem som bygger på ökad utbredning av sjukdomar – eller om man vill utveckla ett nytt hälso- och sjukvårdssystem som bygger på en effektiv, naturlig hälsa med målet att förebygga och så småningom utrota sjukdomar. Läkemedelsbedrägerierna är naturligtvis inte en naturligt utvecklad verksamhet. Från allra första början, för ungefär ett sekel sedan, skapades och konstruerades läkemedelsindustrin som ett jättestort organiserat bedrägeri som livnärde sig på varje mans och kvinnas hälsa och liv på den här planeten. Skrupelfria arkitekter i detta största bedrägeri i mänsklighetens historia är listade nedan. Dessa aktörer i läkemedelskartellen och deras marionetter inom medicin, media och politik, är aktiva ännu i denna dag och är ansvariga för flera dödsfall än i alla mänsklighetens krig tillsammans.

Den stora bilden – en översikt
Det är ibland svårt att förstå de komplexa relationer som finns mellan de viktigaste internationella organen, regeringarna, branschorganisationerna och andra som sysslar med hälsa. Medvetenheten om hur dessa organ passar ihop och deras respektive funktioner är dock grundläggande för att förstå helheten och den fulla omfattningen av det hot mot hälsan som orsakas av denna väv av intressegrupper.

Läsa vidare i nedan pdf.

pdf_adobe
Läs hela artikeln om Pharma-kartellen, John D Rockefeller och läkemedelsindustrins historia. 

Original: http://www4.dr-rath-foundation.org/open_letters/pharma_laws_history.html

 


PS. NHF Sweden anser att sjukvården är förträfflig på många sätt tex när det gäller akutvård, kirurgi mm. Flera tunga namn inom industrin/forskning som Peter Rost, John Virapen och Peter Gøtzsche har dock trätt fram och berättar om maffiametoder, och att bolagen med berått mod bryter mot lagstiftningen, om igen, och kallt räknar med böterna för att det lönar sig. Det NHF Sweden mest reagerar på är att sjukvårdens mediciner, när de förskrivs och intas rätt, ändå dödar så pass många människor att det räknas som mellan 4:de och 1:a dödsorsaken. Det är mot denna bakgrundskunskap som vi publicerar artiklar om läkemedelsindustrin. Vi vill inte att människor ska bli sjuka i onödan, och vi undrar hur detta kan fortsätta, och ingenting görs trots att vi vet hur sjuka vi blir av våra mediciner och till och med dör i onödan. Diklofenak (Voltaren) är så giftigt att ett (!) plåster gör sjö- eller havsvatten motsvarande mer än två stycken 25 meters simbassänger för giftiga för vattenlevande organismer som t. ex fisk. (Källa: Svenskt vatten)

Image courtesy of digitalart at FreeDigitalPhotos.net

(2130)