baby-20607_1920

Många har reagerat på Linda Nordlunds krönika i Expressen “Visst, säg nej till vaccinet – men då ryker dagisplatsen där krönikören anser att föräldrar som inte vaccinerar sina barn inte heller ska få välja dagisplats. Eleonor Marklund, ytterligare en påläst mamma har skrivit till Linda Nordlund, och gett Linda vetenskapliga belägg för att inte vaccinera, tex om hur hjärninflammation och inflammation i ryggmärgen är en erkänd biverkning av vacciner. 

 

Kära Linda Nordlund.

Jag tänkte först att jag kunde skriva detta till dig privat på din mailadress på Expressen efter dagens ledare som du skrivit: “Visst, säg nej till vaccinet, men då ryker dagisplatsen!” men sedan ändrade jag mig eftersom detta är bra för flera att läsa.

Jag märker att detta är väldigt känslosamt för dig. Men om vi nu ska gå förbi känslor och titta på fakta istället så ser det ut på detta vis, du citerar: “För ett år sedan skrev barnläkaren Jonas Ludvigsson om en tonårig pojke som uppsökte akutmottagningen i början på 2000-talet: Hans hjärninflammation efter mässlingen blev svår och efter ett par år började hans utveckling gå bakåt. Han tappade hjärnfunktioner och på sikt kommer han att dö“.

Encephalomyelitis och transverse myelitis står det på nästan alla vacciners bipacksedlar som erkänd biverkning. Myelitis är den medicinska termen för inflammation i ryggmärgen och termen myelitis sammansatt med ordet encephalo innebär att även en hjärninflammation har utvecklats.  Jag antar att du kanske inte har tagit del av det tidigare så att du har sett den kopplingen. Vaccinet har således en erkänd biverkning att de kan ge inflammationer i hjärna och ryggmärg. Det finns nu åtskilliga sjukdomar som har blommat upp i samhället och som “ingen vet” varför de har ökat så drastiskt. Exempelvis ME, MS och PANS/PANDAS. Alla dessa har inflammationer i hjärnan och/eller ryggmärg som gemensam nämnare.

Visste du att när jag var barn så fick vi kanske 5-10 vaccin totalt? Eller nej, jag slapp det efter att jag visade sådan reaktion på det första vaccinet jag fick, så min kloka läkare sade till mina föräldrar att de inte skulle ge mig mer då. Idag får barn i USA 71 vaccin innan de är 18 år. Vi i Sverige har lite lägre antal, men vi är på god väg dit vi också.

Visste du att inget vaccin är placebotestat med annat än samma adjuvans (ingredienser, för enkelhetens skull) som övriga vaccin har? På det viset behöver man nämligen inte fylla i biverkningarna för vaccinet som egentligen uppkommer av adjuvansen  t ex aluminium och liknande  eftersom testgruppen får samma biverkningar. Smart, va? Inte heller har ett enda vaccin någonsin testats i kombination med andra, så man vet faktiskt inte hur många vaccin som är säkra tillsammans i ett barns kropp.

Men ja, såklart kan du få en egen skola för dina barn om du vill. Med tanke på att de nyvaccinerade smittar i 6-8 veckor efter vaccinering – om vi nu ska gå på de som kan sprida smittorna kanske du vill passa på att sy på en stjärna på  deras jackor också? Och nej, för att förtydliga, jag vill såklart inte att något barn ska utsättas för utfrysning eller mobbing, men nu kanske du själv inser vad du håller på med. Vaccinering är baserat på ett frivilligt vårdval av pålästa föräldrar.

Jag är inte rädd för dina barn trots smittan de mest troligt har med sig på dagis och skola, för jag antar att du inte har dem hemma i två månader efter varje vaccin  – så varför ska då du bli hysterisk över mina friska barn?

Vänligen, Eleonor Marklund

(7602)