NHF Sweden har sänt in lite frågor angående Chemtrails. Finns de? Varför ser himlen olika ut två till synes lika dagar?? Vi har skickat till Vädret på SVT, SMHI, Luftfartsverket, och till Försvarsmakten.

 

Fråga 1

Jag önskar få förklaring på vad detta är (nedanstående bild). Varför är det rutmönster ena dagen men inte den andra?? Det är samma klockslag och samma plats, samma väder och samma temperatur.

Människor har noterat att vita lågflygande plan som inte syns på flygradarn föregår dessa streckmönster.

 

Contrails1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foton: Albin Tilly

Fråga 2

Bortsett från rutmönstret så har jag själv noterat är att himlen aldrig tycks vara klarblå  –  så som den brukade vara och som man kan se några glimtar av ibland (bor i nordvästra Skåne). Hela himlen ser gråblå blek ut trots att det är strålande sol och inte ett moln syns, det verkar helt enkelst som om det ligger en ljus slöja som minskar solinstrålningen. Detta innebär att jag som håller på med odling kan låta växter (vana vid inomhusklimat) och som ska skolas vara ute i full sol en hel dag – det är inte normalt och ett bevis på att solinstrålningen minskar. Solen är inte så “stickig” längre. Vi är många som har noterat denna ljusgrå “slöja”. – Vad är det som sker?

 

Fråga 3

Att USA håller på med vädermanipulation är ingen hemlighet (Project Cloverleaf) och Perssonregeringen sägs ha sagt ja till deras försök över svenskt territorium år 2001, via avtal med CIA.

Vi vill ha en kommentar till det som Dr Rosalind Petersson berättar om på denna stora konferans – ljuger hon? Man vet ju till och med vad chemtrails innehåller  – hur kan man då påstå att de inte finns?: https://www.youtube.com/watch?v=L5is16A8pfw


Likaså vill vi ha en kommentar
till de som Dr Ilya Sandra Perlingiery berättar på Global Climate Change Conference från Massachusetts School of Law at Andover  – ljuger hon också?. (Spola fram) https://www.youtube.com/watch?v=eXub7aVfjN4
Eller här finns ett utdrag om ni inte vill se hela: https://www.youtube.com/watch?v=K4qAfJGMBa0

Fråga 4


Hur förklarar ni denna video? https://www.facebook.com/albin.tilly/videos/10151301207477894/

 

Fråga 5


Hur förklarar ni detta? https://www.youtube.com/watch?v=o5T_1QytoQM ?
Hur kan de som ska veta, agera som om de inte vet någonting om ämnet? Och om det nu är nytt för dem varför REAGERAR de inte? Jag menar om det flyger plan som inte finns på flygradarn så är väl det ett hot mot rikets säkerhet?

//NHF Sweden

SMHI svarar:

Hej!

För det första så har ju inte temperaturen på marken något att göra med förhållandena på den höjd där flygplan flyger och cirrusmoln finns, men här kan du läsa om vad vi säger.

När det gäller existensen av CHEMTRAILS i den aspekt som beskrivs på några sajter på nätet finns inga vetenskapliga eller myndighets belägg, varken svenska eller utländska, som kommit till SMHIs kännedom. Du är inte den förste som frågar och nedan följer en lägesbeskrivning.

Kondensationsstrimmor (contrails) beaktas inom meteorologin exempelvis ur aspekten moln och deras betydelse för klimatet (utsläpp av växthusgaser, moln på hög höjd etc.). Denna aspekt bevakas av oss på SMHI. Allt sedan flygets barndom har man noterat att det ibland bildas kondensationsstrimmor eller kort k-strimmor (eng. condensation trails, contrails) av avgaserna. Detta sker framförallt när flygplanen flyger ganska högt. Om fuktighet och temperatur är lämpliga kan de finnas kvar en längre tid. I dessa fall bidrar de till ökad molnighet.

En annan typ av kondensationsstrimmor bildas bland annat vid vingspetsar då luften är fuktig och nära kondensation. I virvlarna bakom planet bildas undertryck varvid temperaturen snabbt sjunker och därmed kondenserar vattenångan. Detta sker då ofta på lägre höjd.

Vanliga jetflygplan drivs med flygplansbränsle som inte skiljer sig speciellt från bensin till bilar. Merparten av det flygbränsle som förbrukas är via vanliga civila flygplan. Avgaserna som bildas påminner alltså om avgaserna från bilar. Det vill säga merparten består av vattenånga och koldioxid, men det finns även andra ämnen. Det är vattenångan som när den snabbt kyls, kan bilda de moln som vi ser i form av k-strimmor. De andra ämnena bidrar naturligtvis till att smutsa ner vår miljö på samma sätt som bilavgaserna och avgaser från fartygstrafik. Denna aspekt är därför viktig men SMHI finner det högst osannolikt att det förekommer några medvetet tillsatta ämnen. SMHI bedriver ingen utredning eller forskning kring Chemtrails, eftersom det inte ingår i vårt uppdrag.

Från miljösidan beaktas kondensationsstrimmorna som avgaser, utsläpp och påverkan på miljön. Det behöver ju inte bildas strimmor, avgaserna finns ju där ändå. Denna aspekt hanteras övergripande av Naturvårdsverket.

För ytterligare information se SMHIs hemsida:

http://www.smhi.se/kunskapsbanken/inga-vetenskapliga-belagg-for-chemtrails-1.32335

http://www.smhi.se/kunskapsbanken/meteorologi/paverkar-k-strimmor-klimatet-1.11421

http://www.smhi.se/kunskapsbanken/meteorologi/global-dimming-1.3928

Om det skulle visa sig att någon medvetet och utan tillstånd via flygplan sprutar ut kemikalier över Sverige (CHEMTRAILS) så är det inte ett ärende för SMHI.
Det är ett polisärende. Andra myndigheter som möjligen kan vara berörda av ett sådant ärende är Naturvårdsverket, Transportstyrelsen och Kemikalieinspektionen.

SMHIs ansvarsområde är meteorologi, hydrologi, oceanografi och klimat.

Med vänlig hälsning
Kundtjänst, SMHI

NHF Sweden:

Hej,

Givetvis har temperaturen på markplan inget att göra med förhållandena på den höjd planen flyger – det jag efterfrågade var skillnaden mellan dessa två till synes lika dagar, jag trodde att det framgick klart eller har du missförstått? Med andra ord om SMHI inte kan redogöra för någon skillnad meteorologiskt under dessa dagar, ens på flygplanshöjd, som kan förklara varför himlen ser olika ut, så antar jag att det inte var någon skillnad dessa två dagar – är det rätt antaget?

SMHI:

Hej igen!

För att veta vad skillnaden på denna höjd är så måste man titta på sonderingar, där man mäter både luftfuktighet samt vindar på dessa nivåerna och jag har tyvärr inte tillgång till dessa uppgifterna.

 

Jag hade dock varit förutseende nog att ställa just en enskild specifik fråga om just luftfuktighet på flygplanshöjd i ett annat mail till SMHI, som skickades ungefär samtidigt, och fick då detta svar:

Hej!

Här måste du nog precisera lite mera. Luftfuktigheten på de nivåer där flygplan flyger beror helt och hållet på vilken nivå man avser. Flygplan flyger ju på en massa olika nivåer.

Här kan man hitta data bl.a. för Göteborg-Landvetter, där radiosonderingar utförs varje natt:

http://weather.uwyo.edu/upperair/sounding.html

/SMHI

 

/Sara Boo, Ordförande NHF Sweden

 

 

(9277)

2 thoughts on “SMHI om chemtrails”

 1. “Om det skulle visa sig att någon medvetet och utan tillstånd via flygplan sprutar ut kemikalier över Sverige (CHEMTRAILS) så är det inte ett ärende för SMHI.” Det kan jag förstå. Men hur förklarar ni att ni som konstant har ögonen på vår himmel inte har märkt att himlen över Sverige ser totalt annorlunda ut i dag än för ca 5 år sedan? Har ni inte noterat att vi hade förut en blå himmel med stora vita cumulusmoln och att nu är himlen konstant disig? Har ni inte noterat att contrails sågs vid enstaka tillfällen på vår himmel förut men nu ser man dem VARENDA dag? Har ni inte noterat att de nu alltid är konstant permanenta? Vad som gör det hela mer besynnerligt ät att de orsakas endast av flygplan som man ej kan se på radar. Ni måste väl ha sett skillnaden på vår himmel när ni studerar bilderna över vår himmel under det senaste decenniet? Var kan man få tillgång till er bildbank över vår himmel över Stockholm över senaste decenniet?

 2. Ett polisärende?

  Men shit, vad ska polisen göra?! Blåsa i visselpipan från gatan och hutta med näven?

  Det här är inte ett polisärende, polisen har inte resurser att flyga upp och följa efter chemtrail-plan och ta prover.

  Det här är ett ärende för Stefan Löven och Riskdan. Det här är ett ärende för svenska folket.

  Kanske skulle folket ta det i egna händer, skramla ihop till ett raketartilleri och själva skjuta ner planen från marken? Hela situationen är så rakt igenom bisarr.

  Skulle man få Stefan Lövens uppmärksamhet skulle ju han rapa upp samma ramsa som myndigheterna “det finns inte bevis så…”. Därför ska Stefan uppmanas att skaffa fram bevis.

  Vem är ansvarig för att skaffa fram bevis? Det är där krutet ska läggas.

  Tack för artikeln och engagemanget Sara.

Comments are closed.