Stefan Whilde och Jane Hansson har i höst startat ett bokprojekt om “Hälsa och Folkbildning”. Om du har erfarenheter eller kunskaper inom hälsa som du tror att andra har glädje och nytta av så är du välkommen att medverka. I nedanstående mail till NHF Sweden förklarar Stefan mer detaljer.

 

Stefan Whilde

 

Hej NHF!

 

Jag heter Stefan Whilde. Tillsammans med Jane Hansson på Bokförlaget Hansson@Notis har jag i höst startat bokprojektet ”Hälsa och Folkbildning” som arbetar för hälsofrihet och medicinsk mångfald. Projektets primära syfte är att folkbilda svenskar om hälsa och medicin ur ett internationellt perspektiv, men också att bidra till att det medicinska monopolet i Sverige luckras upp och avvecklas.

 

Under 2016-2017 kommer projektet att ge ut tre böcker om hälsa med cirka hundra medverkande skribenter per bok. Release för första boken är planerad till sen vår 2016.

 

Bokprojektet Hälsa och Folkbildning startades för att det blir allt fler i Sverige som önskar en jämnvikt och en mångfald i informationen om hälsa och medicin. Projektet är öppet för alla som vill göra sin röst hörd (så långt platserna räcker), oavsett om det gäller en egen hälso-resa eller möjligheten att få berätta om behandlingsformer och medicinska metoder, även egenvård och huskurer, som inte ryms inom det som kallas för ”skolmedicin”.

 

Många anser också att vi är i behov av en bredare folklig kunskap i Sverige, en kunskap som innefattar beprövade läkekonster som t ex kinesisk medicin, indisk medicin och klassisk homeopati, men också fakta och erfarenheter om medicinalväxter (däribland växten artemisia annua som gav Youyou Tu nobelpriset i medicin i år) och behandlingar med vitaminer, mineraler och metaller. För att inte tala om vikten av livsnjutning, motion, meditation samt god och näringsrik mat och dryck. För att nu nämna några saker.

 

Målsättningen är att nå ut på bred front, till tiotusentals läsare i Sverige och hela norden, med folkbildande information.

 

Vi är i dagsläget drygt hundra skribenter i vår arbetsgrupp, men vi söker fler! De som vill medverka är välkomna att kontakta mig via mejl eller via meddelande på Facebook så svarar jag med mer information.

Mejladress: info@stefanwhilde.se

 

Ansvariga för projektet:

Stefan Whilde, redaktör, författare, journalist

Jane Hansson och Bokförlaget Hansson@Notis

 

Kontakt med Jane Hansson på Hansson@Notis: whildeanska@notisforlag.se

Förlagets webbsida (under ombyggnad på grund av ägarbyte): www.notisforlag.se

 

(3972)