Child In Hospital_by tungphotoVarje år dör 3 000 människor i Sverige på grund av misstag som har begåtts inom vården, enligt en tidigare rapport från Social-styrelsen. Det betyder att åtta patienter dör i onödan varje dygn – eller en var tredje timme. Sju gånger fler än i trafiken.

Men mörkertalet kan vara avsevärt större eftersom alltför få patienter, anhöriga och läkare anmäler vårdmisstag och skadliga läkemedelsbiverkningar.

Siffrorna gjorde att Vårdförbundet  2012 krävde en nolltolerans mot vårdens misstag. Läs mer i Metro

 

I USA ligger läkemedelsbiverkningar på fjärde plats vad det gäller dödsstatistiken. Sammandrag ur fass:

Biverkningar är vanligt

En biverkning är en skadlig och oavsedd reaktion på ett läkemedel. Biverkningar är ett stort hälsoproblem som förutom lidande också kan orsaka död. Läkemedelsbiverkningar har rapporterats vara den fjärde vanligaste dödsorsaken i USA [4]. Biverkningar tar stora sjukvårdsresurser i anspråk, eftersom de är en relativt vanlig bidragande orsak till sjukhusinläggningar. Fass

 

Utdrag ur Joel Wallachs föredrag:

Döda läkare ljuger inte

Den sista utmaningen jag ger er beträffande att undvika landminor är, på fullt allvar är undvik om möjligt att gå till läkare. Jag stöder denna uppmaning med att citera en artikel från Ralph Naders grupp januari 1993. Ralph Naders är närmast konsumentupplysare och advokat i Amerika. Det är en stark nyhetsartikel, på 100 sidor baserad på en 3-årig studie av dödsorsakerna på amerikanska sjukhus. Slutsatserna säger väldigt mycket: ”300,000 människor dödas varje år enbart på amerikanska sjukhus på grund av medicinskt slarv.

Det är en oerhört hög siffra. Han säger inte ”råkar” dö av glömska eller liknande. Han säger dödas. Det betyder att den metod läkaren använde var helt galen, patienten fick en felaktig dos eller behandling. Dessa människor dödas 300,000 !!! För att jämföra siffran kan vi jämföra med förlusterna i Vietnam. Under tio år dog 56 000 människor.

Joel Wallach (läkare och veterinär) och Nobelnominerad 1991 av “the Association of Eclectic Physicians” för grundläggande upptäckter inom näringsläran.

Wallachs föredrag: Döda läkare ljuger inte

 

News Voice: Skriv på namnlista: Nolltolerans mot den farliga “vården”

Bild: Free Digital Photos “Child In Hospital”by tungphoto

 

 

(5496)

6 thoughts on “8 människor dör inom svensk sjukvård varje dag – av misstag!”

  1. Pingback: – Replik till ”Är antioxidanter farliga vid lungcancer?”

  2. I dokumentären “sjukdomar AB” beskrivs problematiken med läkemedel på ett mycket bra sätt. När ett läkemedel kommer ut på marknaden är det i själva verket endast en väldigt liten del människor som verkligen har någon nytta av den. Eftersom det kostar så mycket att forska fram dessa och läkemedelsindustrin vill ha största möjliga profit så utökar man kundkretsen efterhand. Det är inte konstigt att läkemedel under “normalt” användningssätt i USA (här i Sverige har man inte gjort liknande undersökningar men kan tänkas ha liknande effekter) är en av “topp fem dödarna” http://leadingcauseofdeathprescriptiondrugs.com/

    Fler människor dör också av utskrivna droger från läkarna än av gatudroger som heroin och kokain i USA, enligt en studie från CDC http://www.livescience.com/17406-prescription-drug-abuse-infographic.html

  3. Pingback: Replik till ”Är antioxidanter farliga vid lungcancer?” | Hälsa & Kroppsekologi Nyhetsbrev

  4. Pingback: – Begreppet “Vetenskap och beprövad erfarenhet” – en ren villfarelse

  5. Pingback: Begreppet "vetenskap och beprövad erfarenhet" rena skämtet

  6. Pingback: Den fjärde största dödsorsaken | Konkursverket.se

Comments are closed.