Vacciner kan vara direkt farliga och verkningslösa

Den 7 juli 2015 var en historisk dag. Helsingborgs Dagblad lät publicera en artikel under “Min mening” med rubriken: “Vacciner kan vara direkt farliga och verkningslösa” skriven av medicinhistoriker Christer Nilsson.

För HD var det kanske ett misstag för det tog inte många timmar innan artikeln försvann från HD:s nätupplaga där den publicerades dagen efter kl 14.20 efter att en tjej hörde av sig till HD:s redaktion och frågade efter artikeln. Hon beskriver: “Jag kontaktade tidningens webbredaktion och de upptäckte då att just denna artikeln av någon anledning inte hade hoppat ut på nätet. Märkligt! NU ligger den ute på nätet i sin läsbara form!” Tjejen berättar detta 14.21 på facebook. En annan tjej möts dock av felmeddelandet “404” att sidan har plockats bort alternativt att man har angett fel sökväg, när hon försökte besöka sidan drygt två timmar senare. 

På frågan varför man har tagit bort artikeln får en person detta svar från HD: “Jag ser precis som du att artikeln plockats bort men kan inte på rak arm svara på varför. Hör gärna av dig till ansvariga marcus.ekdahl@hd.se eller goran.andersson@hd.se, så får du svar direkt av dem. Hälsningar Rebecka Sjöberg, webbredaktör”

Något ytterligare svar eller förklaring har inte erhållits. Men på facebook anar man vad som kan ligga bakom: “Jag lovar att det är en sommarvikarie som släppt igenom insändaren och när de upptäckte det så var det för sent för papperstidningen men på nätet är det ju bara att radera”, spekulerar en kvinna. 

En artikel med liknande innehåll, av Christer Nilsson har publicerats på vaccin.me. http://vaccin.me/2015/08/19/medicinhistoriker-om-riskabla-vacciner-gardasilflickorna-overvakas-i-15-minuter-i-rum-med-hjartstartare/

// Sara Boo

Källa: Vacciner kan vara direkt farliga och verkningslösa

http://www.nyhetsdatabasen.se/artikel/3778037/vacciner-kan-vara-direkt-farliga-eller-verkningslosa.htm

http://www.hd.se/Util/login.aspx?ReturnUrl=%2fmin-mening%2f2015%2f07%2f08%2fvacciner-kan-vara-direkt-farliga-eller-verkningslosa%2f

(7749)