Måndagen den 19 januari 2015 meddelade Oakvilles riksdagsledamot Terence Young att det finns ett flerpartistöd för hans proposition med kravet att tillverkare av trådlösa enheter ska sätta etiketter med hälsovarningar på sina förpackningar.

Terence Young är känd för sin kamp för en ny lag som antogs år 2014, med krav på att läkemedelsföretagen ska ha en bättre märkning om allvarliga biverkningar utav sina mediciner. Lagen, som kallas Vanessas lag, antogs efter att Youngs tonåriga dotter Vanessa dog av en hjärtattack på grund av en medicin som hon tog. I kölvattnet av de förbättrade säkerhetsvarningarna för läkemedel, har Young nu gått över till att fokusera på märkning av mobiltelefoner och andra trådlösa enheter eftersom Världshälsoorganisationen har fastställt att de möjligen kan vara cancerframkallande enligt kategori 2011, klass 2b, det vill säga samma kategori som bly och DDT.

“Detta är inte någon partipolitisk proposition, det är något som påverkar varje parti”, säger Young. “Politiker över hela Kanada får höra från våra väljare att de inte vill att vårt fantastiska tjugoförsta århundrades kommunikation ska orsaka tjugoförsta århundradets hälsokris. Det är dags att märka förpackningarna med samma varningar som tillverkarna redan har skrivit in i det finstilta. ”

 


Källa: http://c4st.org/PMB

Sara Boo, Ordförande NHF Sweden

(1994)